Kokboksracet

I Skullalund finns det åtskilliga löpmeter kokböcker. För att de inte bara ska vara dammsamlande ögongodis bestämde vi oss för att systematiskt gå igenom alla böcker. Tanken var att varje vecka laga ett recept ur en kokbok. Veckan efter ett recept ur nästa bok osv. Nu har det inte riktigt blivit varje vecka men ändock ganska regelbundet. Vi har nog vid det här laget betat av ett åttiotal böcker. Många spännande rätter har det blivit. Störst utmaning tyckte nog H att det var med boken ”Vegetariskt mat i mikrovågsugn”.

Idag hade turen kommit till en av mina favoriter – ”Sannas kokbok Mat från trädgård, skog och hav” av Sanna Töringe och Anette Åberg. Boken följer året med säsongsbetonade recept och råvaror. Fina texter och bilder dessutom.

 

 

Vi lagade en Rödbetssallad med citron och senap. Till det blev det lammfilé, belugalinser och ett ekologiskt rött vin – Bonterra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s