”Ljust&fräscht”

Vårt sovrum har fått sig en uppfräschning. Egentligen var det väl inget större fel på de gamla tapeterna men jag har aldrig riktigt gillat dem.

Vi lyckades ganska enkelt och smärtfritt enas om en tapet som vi båda gillade och faktiskt var det inte den dyraste den här gången. Underarbetet blev lite mer omfattande än vad vi först trott. Men är det inte alltid så… man förtränger det på något sätt. ”Nya tapeter…ja det går ju enkelt och snabbt att sätta upp….”

Väggarna i sovrummet är ganska ”porösa” och visade sig vara gjorda av något material som kallas treetex. Har man treetex ska man inte ånga bort gamla tapetlager då det blir en gegga av väggmaterialet. Vi fick riva bort minst tre gamla lager tapeter. Därefter borstade jag teetrexskivorna med en rotborste för att få en slätare yta. Ett lager grundfärg och sedan satte vi upp en reparationstapet. Därefter kom själva tapeten upp. Trots sneda vinklar och allt som lutar blev slutresultatet riktigt bra. På den lilla väggen intill skorstensmuren kom vår ”kära vän” Panelskivan åter till pass.


 Vi passade på att byta ut golvlisterna när vi ändå var i farten. En ny sängkappa och en bit linnetyg som gardin så är vi nästan i hamn. Nu kanske det kan bli en taklampa också efter drygt sju år av velande.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s